marți, 13 ianuarie 2015

Jorn Lande si Trond Holter lanseaza videoclipul piesei "Walking On Water"



O stire mai aparte, care cred ca va bucura si va face curiosi multi dintre cititori, este aceea ca Jorn Lande (de sorginte norvegiana, fost membru al trupelor Masterplan, Heaven and Hell si Yngwie Malmsteen) si Trond Holter (tot de sorginte norvegiana, membru al trupei de glam/hard rock Wig Wam) vor lansa impreuna un album bazat pe legenda contelui Dracula, cunoscut noua ca fiind Vlad Tepes.

Intitulat "Jorn Lande and Trond Holter present Dracula: Swing of Death", albumul va aparea pe data de 23 ianuarie in Europa si pe data de 27 ianuarie in America de Nord, prin intermediul casei de discuri Frontiers Records Srl. Povestea din spatele versurilor este bazata pe viata Contelui Vlad al III-lea, print al Valahiei, cunoscut international sub numele de Vlad Tepes, din cauza cruzimii sale si a modului in care isi omora inamicii, sau, mai bine cunoscut sub numele de Vlad Dracul(a). Intreaga poveste exploreaza tumultul interior al acestui controversat personaj din istoria secolului XV, luand in considerare si aspectele metafizice expuse in literatura, ce stau la baza mitului vampirului. Coperta albumului poate fi vizualizata mai jos.

Jorn Lande - care in poveste joaca rolul contelui - este personajul principal al albumului, partile feminine urmand a fi interpretate de catre cantareata norvegiana Lena Fløitmoen (cea care o interpreteaza pe Mina/Lucy din cartea scrisa de Bram Stoker). Drama povestii dezvaluie lupta lui Dracula cu sinele insasi, in care inca isi aminteste ce este dragostea adevarata si, calatorind pe pamant secole intregi, insetat de sange, singuratatea si dorinta sa de a iubi din nou l-au dus pe culmea nebuniei. In versiunea originala a povestii scrise de Bram Stoker, acesta paraseste Transilvania pe cale nautica, cu vaporul si cand o intalneste pe prietena cea mai buna a lui Lucy, aceasta ii aminteste atat de mult de Mina, prima sa iubire, incat devine obsedat de ea. Misiunea sa este sa o faca pe aceasta sotia lui, incoronand-o in acelasi timp Regina a Intunericului.

Tragandu-si influente din stilurile abordate in anii '70 de catre Meat Loaf, Alice Cooper, Queen si a altor clasici, beneficiind de aportul elementelor hard rock contemporane, "Dracula: Swing of Death" cu siguranta este printre cele mai mari proiecte intreprinse vreodata in materie de muzica si poveste.

Albumul este promovat prin piesa "Walking on Water", ce beneficiaza si de un clip, ce poate fi vizionat mai jos, piesele ce urmeaza sa compuna povestea contelui fiind urmatoarele:

01. Hands Of Your God
02. Walking On Water
03. Swing Of Death
04. Masquerade Ball
05. Save Me
06. River Of Tears
07. Queen Of The Dead
08. Into The Dark
09. True Love Through Blood (instrumental)
10. Under The Gun

Interpretarile pe aceste melodii sunt oferite de catre:

* Jorn Lande: voce principala
* Trond Holter: chitari, pian
* Bernt Jansen: chitara bass
* Per Morten Bergseth: tobe
* Lena Fløitmoen: vocale principale si de fundal pe "Save Me"; "River Of Tears", "Into The Dark", "Under The Gun", plus background vocals on "Swing Of Death"









Sursa: BlabberMouth.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu