marți, 23 septembrie 2014

Corey Taylor compara noul album cu un film regizat de Quentin Tarantino [23.09.2014]


Vocalistul trupei Slipknot, Corey Taylor, sustine faptul ca noul album de studio, cel de-al cincilea la numar si continuatorul, oarecum, al celui lansat in 2008, "All Hope Is Gone", va arata emotiile si sentimentele prin care el, cat si ceilalti membri, au trecut in decursul celor patru ani de la moartea basistului Paul Gray. Noul album, intitulat ".5: The Gray Chapter", este de asemenea si primul album al trupei fara bateristul Joey Jordinson, care a fost concediat in finalul anului 2013.

Intr-un interviu acordat Ameliei, de la statia rock 98 Rock din Baltimore, Maryland, Corey a vorbit despre motivele lirice cuprinse in noul album: "Este o poveste aici, dar nu este un contur. Este aproape ca un film de Quentin Tarantino - cand sare de colo-colo prin timp si iti arata cam ce se intampla pe acolo. Cam asa este si noul album. Nu incepe dintr-un punct stabil si merge pe aceeasi linie conventionala. Merge pe linia unde totul are sens. Fiecare piesa spune cate o parte diferita din poveste, dar trebuie privit ca un tot unitar."

A continuat, spunand: "Nu prea am vrut sa fac un album concept, schematizat, pt ca deja facuseram unul cu [cealalta trupa a mea] Stone Sour. Si am vrut sa fac ceva... Era pur si simplu autobiografic, sa iti spun sincer. Da, o parte din piese sunt despre Paul si o parte din ele sunt despre iadul prin care am trecut incercand sa ne descurcam, psihic, cu pierderea sa - in special pe o panta emotionala. Am folosit expresia "razboi al emotiilor" foarte des in ultimul timp, pt ca asta este. Cand incerci sa ajungi in acel punct in care accepti si esti de acord cu tot ceea ce se intampla...pt ca la inceput nu vrei... Sunt foarte multe emotii care trec prin mintea ta, cat si prin inima ta. Este vorba si de foarta multa vina - ca un fel de vina a supravietuitorului. Este o gramada de ura indreptata inspre persoana pe care ai pierdut-o, acea persoana de care iti pasa cu adevarat. Este multa ura indreptata spre tine insasi, din aceasta aparand si un sentiment de vina. Pt ca te simti groaznic. Simti ca si cum ti-ai repeta continuu acea intrebare "Ce as fi putut sa fac mai mult?". Te innebuneste dupa o perioada. Cine a pierdut pe cineva drag candva in viata sa intelege ce spun eu. Trebuie neaparat sa ajungi in acel punct in care tragi aer adanc in piept si te detasezi de toate aceste lucruri. Sa accepti ideea ca "Ok, tot ce trebuia sa se intample s-a intamplat si nu am ce face in aceasta privinta". Asta reprezinta noul album; pe noi, care ne afisam emotiile si starile prin care am trecut, iar la final, pur si simplu stand in picioare, puternici, afirmand "Ok, totul merge inainte"."

".5: The Gray Chapter" apare pe data de 21 octombrie, la momentul actual fiind disponibile doua piese pt ascultare, "The Negative One" si "The Devil In I".







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu