marți, 23 septembrie 2014

Corey Taylor neaga faptul ca "The Negative One" este despre Joey [23.09.2014]


Vocalistul trupei Slipknot, Corey Taylor, neaga faptul ca primul cantec al trupei scos dupa sase ani, intitulat "The Negative One", este scris ca un apropo catre Joey Jordinson, fostul tobosar al trupei, sustinand faptul ca versurile vorbesc despre "uratenia pe care o avem fiecare in noi".

Cantecul este inclus pe noul album al trupei, ".5: The Gray Chapter", album ce se va lansa pe data de 21 octombrie. Discul vine dupa o perioada de absenta de sase ani, anteriorul album, "All Hope Is Gone" fiind lansat in 2008, si reprezinta primul album fara Joey Jordinson, care a fost concediat de catre trupa, cat si primul fara Paul Gray, care a murit in 2010.

Cu versuri precum "The Lord of Lies / You had to be set free / Opposing Sides / Your choices are / The Negative One and me" ("Lordul minciunilor / Trebuia sa fii eliberat / Parti opuse / Optiunile tale sunt/ Cel negativ (sau, conform fanilor, "primul" negativ (conform cifrei "1") si eu"), fanii au speculat faptul ca melodia a fost scrisa cu gandul la Joey, caruia i-a fost atribuita cifra "1" la putin timp dupa infiintarea trupei, acela fiind aliasul sau. Amintim aici, pt cine a uitat, informand, de asemenea, necunoscatorii, ca membrii trupei sunt numerotati, inca de la infiintare.

"Nici macar nu am stat sa pun asta cap la cap! Atat de nebuni sunt oamenii!", a declarat Corey pt publicatia britanica Metal Hammer.

Dupa ce i s-a adus la cunostinta faptul ca piesa aparent contine toate literele pt a forma numele fostului membru, Corey a spus: "Doamne Dumnezeule! Oamenii trebuie sa se trezeasca la realitate din cand in cand. Am auzit, intr-adevar, cateva rahaturi vizavi de clip, de parca s-ar presupune ca este Joey, dar este al dracului de amuzant."

Intrebat daca melodia este despre cineva anume, artistul a replicat: "Uite cum sta treaba. Albumul este o poveste - nu intr-o ordine anume; sare de colo-ncoace - dar este o poveste a acestei trupe, pe parcursul a patru ani de zile, din momentul cand Paul a murit pana in momentul cand am parasit studioul de inregistrari. Asa ca sunt anumite cantece care abordeaza aceste aspecte, nu neaparat si pe Joey, mai mult despre tensiunea generala si incercarile de a ne descurca cu uratenia pe care o avem fiecare in interior. "The Negative One" este despre mine, nu despre Joey, de aceea sunt prezente si versurile "Your choices are The Negative One and me", ceea ce reprezinta pe cei doi care practic se ciocnesc. "The Devil In I" este acelasi lucru, te gandesti ca ar trebui sa fie al dracului de aparent."

Personal, cred ca aportul adus de catre fani acestor noi melodii, in materie de imaginatie si de speculatii, este substantial si contribuie foarte mult la marea de suspans ce inconjoara noul album, pe care, personal, il astept cu mare interes.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu